Recensie: Doet I SAW THE LIGHT Hank Williams eer aan?

I SAW THE LIGHT

 Tom Hiddleston  Elizabeth Olsen  Marc Abraham  Hank Williams

Al geruime tijd voor de release werd I SAW THE LIGHT getipt als de nieuwe Walk The Line. Zeg nu zelf: Een film over het tragische bestaan van de veel te vroeg gestorven Hank Williams met Tom Hiddleston in de hoofdrol en Elizabeth Olsen aan zijn zijde, hoe kan mislopen? Met een onervaren regisseur aan het roer misschien? Dat lijkt mij inderdaad de voornaamste reden te zijn. Marc Abraham regisseerde tot op heden enkel het onder de radar gebleven Flash Of Genius uit 2008 en was verder vooral aan slag als producer van vele projecten.

Abraham weet met I SAW THE LIGHT de kijker in elk geval niet te beroeren. Hij focust zich op de laatste 6 jaren van Williams’ bestaan. De film start net voor zijn huwelijk en de grote doorbraak op zijn 23ste en sluit af met het tragische einde van de amper 29 levensjaren tellende countrylegende. Deze episodes worden telkens oppervlakkig en snel gebracht. Het dieet van drank, vrouwen en pijnstillers dat Williams richting de afgrond drijft weet weinig medeleven op te wekken omdat op geen enkel moment de achterliggende oorzaken worden belicht, behalve een vage suggestie dan dat Williams’ chronische rugpijn wel eens aan de basis kan liggen.

Dat I SAW THE LIGHT een behoorlijke saaie en afstandelijk film is geworden ligt in elk geval niet aan Tom Hiddleston. De Britse womanizer acteert voortreffelijk en zingt alle klassiekers zelf zonder enige vorm van nasynchronisatie. Het lijkt er zelfs op dat Hiddleston net als Williams de drang voelt om het te schoppen tot de Grand Ole Opry, de beroemde club die al sinds 1927 de ultieme droom is van elke countryster. Gelukkig is er die prestatie en de fijne countrymuziek er nog om de rit uit te zitten.

Daarnaast zijn er ook nog de extra’s. De blu-ray bevat verschillende boeiende toevoegingen. Zeker fans van Tom Hiddleston en/of Hank Williams zullen dit appreciëren. Niet dat I SAW THE LIGHT daarmee het country-icoon voldoende eer aandoet. Helaas valt de film zelf daar veel te licht uit. De extra’s verzachten enkel de pijn een beetje.

5.7
I SAW THE LIGHT

Good Things

  • Saaie en afstandelijke film
  • Regisseur haalt er te weinig uit

Bad Things

  • Tom Hiddleston zingt uitstekend
  • Veel extra's

The Breakdown


CAST
8
VERHAAL
4
PRODUCTIE
5
UITGAVE
7
There are no comments

Add yours