Wat weten we al over STAR WARS: EPISODE VII ?

STAR WARS: EPISODE VII

Star Wars Day sluiten wij af met een blik in de toekomst, want zoals iedereen ongetwijfeld weet komt er in 2015 een 7de episode aan. Laten we eens overlopen wat we daar al van weten.

De film zal worden uitgebracht door Walt Disney. Zij kochten eind 2012 Lucasfilm op voor het slordige 4 miljard dollar en sindsdien regent het Star Wars-nieuws. Zo werd al meegedeeld dat EPISODE VII zal verschijnen in 2015 en we ons de daarop volgende jaren ook nog mogen verwachten aan een 8ste en 9ste deel.

Star-Wars-Episode-7-by-Ivan-Guerrero

EPISODE VII zal worden geregisseerd door J.J. Abrams, de man achter o.a. LOST en … de 2 recentste STAR TREK-films. Een omstreden keuze, want ofwel ben je een Trekkie en verdedig je STAR TREK door dik en dun ofwel sta je met man en macht achter STAR WARS. Een combinatie van beide leek tot op heden onmogelijk.

Michael Arndt (TOY STORY 3) werd ingelijfd om het script uit te schrijven. Die liet al verstaan dat EPISODE VII zich gaat afspelen in het tijdperk na RETURN OF THE JEDI en niet gebaseerd gaat zijn op reeds bestaande comics of boeken. Men pakt dus uit met een compleet nieuw verhaal.

jj-abrams-star-wars-episode-vii

Naar de acteurs en actrices die mogen meedoen in EPISODE VII is het voorlopig ook gissen, maar de grote 3 uit de eerste trilogie, Mark Hamill, Carrie Fisher en Harrison Ford, lieten in interviews al wel vallen dat zij gecontacteerd zijn om hun rollen te hernemen. Bijzonder leuk nieuws. Al wacht ik vooral in spanning af welke knappe jonge actrice ditmaal een hoofdrol voor haar rekening gaat nemen. Zou een Jennifer Lawrence in strak Jedi-pak bijvoorbeeld geen waardige opvolgster zijn voor Carrie Fisher uit de 1ste trilogie of Natalie Portman uit het 2de drieluik?

Of misschien onderstaande actrice die al een klein rolletje had in STAR WARS : EPISODE I – THE PHANTOM MENACE ? Wie herkennen jullie hier eigenlijk naast Natalie Portman?

star wars knightley

Bron: Collider

© Cineme.be
Raf
There are 4 comments

Add yours

Post a new comment