Trailer + poster: “De Heineken ontvoering”

Bron: Cineme.be

Deze week, meer bepaald op 26/10/2011, verschijnt “De Heineken ontvoering” in de bioscoop. We moeten eerlijk bekennen dat we deze film wat over het hoofd hebben gezien. Maar dat is niet alleen onze fout. Het spreekt voor zich dat als filmstudios etc. ons informatie doorsturen, dat die sneller op de website verschijnt.

Nochtans lijkt de film wel behoorlijk wat internationale allures te hebben. Niet alleen speelt Rutger Hauer één van de voornaamste rollen maar ook de hele marketing rond de film zit, net als de trailer trouwens, absoluut goed! Eén film om naar uit te kijken, waarschijnlijk.

Regie: Maarten Treurniet

Scenarist: Kees van Beijnum

Cast: Reinout Scholten van Aschat, Gijs Naber, Korneel Evers, Teun Kuilboer, Sallie Harmsen en Rutger Hauer

Officiële site: http://www.heinekenontvoering.com/

Trailer:

Poster:
de_heineken_ontvoering_58092163_ps_1_s-high

Officiële synopsis:
Op een koude novemberdag in 1983 wordt ’s werelds succesvolste en rijkste bierbrouwer Alfred Heineken samen met zijn chauffeur Ab Doderer voor de deur van zijn kantoor ontvoerd. Wat volgt is de meest geruchtmakende en beruchte ontvoeringszaak die Nederland ooit gekend heeft.

Eenentwintig uitputtende en zenuw-slopende dagen lang verblijft de fabrikant in een koude, benauwde cel, vast- geketend en voor het eerst van zijn leven volkomen machteloos. Zijn ontvoerders, vier criminele vrienden uit Amsterdam, ondervinden grote problemen om het losgeld te incasseren.

Het hele land leeft mee en houdt de adem in. Intussen neemt Rem, een meedogenloze jonge crimineel, de bewaking van de twee ontvoerde mannen voor zijn rekening, waarbij hij Heineken vernedert en angst aanjaagt.

Als eindelijk het losgeld is overgedragen, volgt de bevrijding van Heineken en zijn chauffeur. Op dat moment begint de wereldwijde klopjacht op de ontvoerders, waarbij Heineken zich niet beperkt tot het passief volgen van de ontwikkelingen.

Titelsong:

© Cineme.be
Stijn
There are no comments

Add yours