Steve McQueen regisseert “12 Years a Slave”!

steve-mcqueen-as-bullitt-1Eerst en vooral even duidelijk maken dat het hier niet gaat om de Steve McQueen die in 1980 veel te vroeg is gestorven aan de gevolgen van kanker. De acteur speelde mee in enkele van onze favoriete films waaronder “Papillon“, “The great escape” en “Bullitt“. We hebben het dus NIET over die Steve McQueen!

We praten wél over Steve Mcqueen, de Britse regisseur die eigenlijk nog maar 1 film op z’n palmares heeft staan. Maar wat voor één. “Hunger” was als regiedebuut fenomenaal. Welnu van diezelfde regisseur is nu geweten dat hij een 3de project heeft klaar staan.

Dit keer zal hij samen werken met acteur Chiwetel Ejiofor aan de film “12 Years A Slave“, het was Variety die met het nieuws op de proppen kwam.

De film is gebaseerd op een autobiografie van Solomon Northrup uit 1853. “12 years a slave” vertelt het verhaal van Northrup’s tragische ontvoering in 1841, waarna hij desondanks het feit dat hij geboren werd als vrije man, geforceerd werd om als slaaf te werken in een katoen plantage in Louisiana. Na 12 jaar werd de man uit zijn situatie bevrijd.

12-years-a-slave-1

McQueen schreef de adaptatie samen met John Ridley (“Red tails”) en zal de film produceren via Brad Pitt’s bedrijf: “Plan B“.

Ejiofor, die Northrup zal spelen, is het best gekend voor zijn rol in “Children of men” maar was ook aan de zijde te zien van Audrey Tautou in “Dirty Pretty Things“.

We zeggen bewust 3de project want McQueen’s 2de project wordt er eentje waairn Michael Fassbender opnieuw te zien zal zijn, getiteld: “Shame“, dat in januari 2012 in de zalen zal te zien zijn.

shame-poster

© Cineme.be
Stijn
There are no comments

Add yours