STAR WARS: Vanaf 2015 elk jaar een nieuwe film

STAR WARS

Elke fan moet voor zichzelf beslissen of het goed of slecht nieuws is, maar Disney kondigde op CinemaCon aan dat ze vanaf 2015 elk jaar een nieuwe STAR WARS-film zal uitbrengen. Een beetje te veel van het goede?

STAR WARSWaarschijnlijk wel. Maar Disney houdt het interessant. In 2015 zou Episode VII uitkomen, het jaar erop een stand-alone film, dan weer gevolgd door Episode VIII enzovoort. Ad infinitum, waarschijnlijk. De geruchten over de stand-alone films zijn veelvuldig: Een Yoda-film, een Boba Fett-film, een Young Han Solo-film,…de mogelijkheid tot een 7 SAMURAI-achtige film werd zelfs geopperd. Je leest het goed. Een STAR WARS-film gebaseerd op een zwart-wit Korusawa Akira-film. Voor alle duidelijkheid, we hebben het hier over geruchten. Specifieke details zijn nog onduidelijk en dat zal nog wel een tijdje zo blijven. Over de nieuwe trilogie staat de geruchtenmolen ook niet stil. Harrison Ford (RAIDERS OF THE LOST ARK), CARRIE FISHER (THE BLUES BROTHERS) en Mark Hamill (BATMAN:TAS) zouden hun legendarische rollen opnieuw opnemen, maar niets is zeker. Zolang de onderhandelingen nog lopen zal er van deze of gene zijde dan ook geen bevestiging komen.

Het hangt ervan af hoe je het bekijkt. De mogelijkheden lijken eindeloos. Het STAR WARS-universum is heel groot en er is genoeg ruimte om sterke, karaktervolle stand-alone films te maken. Langs de andere kant, de kans is nu heel reëel dat Disney de hele STAR WARS-franchise zal uitmelken voor al het waard is, wat slechte gevolgen kan hebben voor de kwaliteit van de films. Maar met J.J. Abrams (STAR TREK) als regisseur, Lawrence Kasdan (THE EMPIRE STRIKES BACK) en Simon Kinberg (X-MEN FIRST CLASS) als schrijvers en de kans op de terugkeer van de big three heeft EPISODE VII tenminste alle kans van slagen.

Pure nostalgie: trailer STAR WARS: A NEW HOPE

http://youtu.be/1g3_CFmnU7k&w=576

De eerste nieuwe STAR WARS-film, EPISODE VII, zou in 2015 in de zalen verschijnen.

Bron: Collider

© Cineme.be
Hannes
There are no comments

Add yours