Skyfall breekt records!

Bron: Collider

Skyfall

Skyfall

Mijn enthousiasme voor de nieuwste Bond-film Skyfall is algemeen bekend. Voor diegene die nog twijfelen, lees zeker de recensie. Gelukkig voor regisseur Sam Mendes keken er veel mensen uit naar deze release. Hoewel de film in Amerika pas volgende week uitkomt, heeft “Skyfall” bij zijn internationale release weekend serieus wat geld binnengehaald. De totale som aan de box office bedraagt $ 77,7 miljoen. Bijna de helft, $ 32,4 miljoen, komt uit Groot-Brittanië en brak daardoor enkele records.

Records

Het Britse bedrag in het openingsweekend, is het tweede meeste uit de geschiedenis! Enkel de 3D-film “Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2” haalde meer. Het gaat hier om een fantastisch resultaat, omdat “Skyfall” niet kan genieten van de hogere ticketprijzen voor 3D films. De nieuwste Bond werd gelanceerd in 79 IMAX bioscopen, verspreid over 15 landen, wat ineens de grootste opening ooit is in dat formaat. Ook in Brazilië werd een record verbroken, hier haalde “Skyfall” het beste openingsweekend voor een Bond-film ooit.

Amerikaanse release

Het internationale succes van de film en vooral de zeer goede reviews wijzen erop dat “Skyfall” ook in de States een fatastische opbrengst zal generen. Het zal dus zeer interessant zijn om te volgen hoeDaniel Craig’s nieuwste het zal doen. ”Casino Royale haalde slechts $40 miljoen op en ”Quantum of Solace” $67 miljoen in hun respectievelijke openingsweekends.

© Cineme.be
Harald
There are no comments

Add yours