Project X, Warner Bros. blu-ray review!

Bron: Cineme.be

projectX-Bluray-cover

In “Project X” hebben enkele jongens een plan, een plan om onsterfelijk te worden en dat willen ze bereiken door een feest te organiseren. Nu ja een feest, niet zomaar een feest natuurlijk, hét feest, het feest van het jaar. De party die de heren op de sociale kaart zou moeten zetten, enkele muurbloempjes die ‘enkele vrienden’ uitnodigen. Maar het nieuws over het feest verspreidt zich, uiteraard, als een lopend vuurtje en voordat de jongens het in de gaten hebben, staat de halve stad in de achtertuin, worden reputaties geschonden en helden geboren. ‘Project X’ is een waarschuwing voor alle ouders ter wereld, vertrouw jouw kinderen nooit!

Project X

“Project X” teert op de ondertussen afgezaagde ‘found footage‘-aanpak maar dat vergeven we de prent graag. Als je een budget hebt van 12 miljoen dollar moet je niet per sé die toer op gaan maar het is een manier om kosten te drukken, uiteraard.

De regisseur van dienst, Nima Nourizadeh, komt uit de wereld van de videoclips en dat lijkt haar dus geen windeieren te leggen want in tegenstelling tot films als “American Pie” geeft “Project X” niet de jongerencultuur weer door piemels in appeltaarten te ploffen, “Project X” is jong door de soundtrack, het onderwerp, het vele gescheld en door visuele aanpak van Nima Nourizadeh.

Desondanks dat ‘found-footage’ been there done that, is het bij momenten wel een meerwaarde, het helpt om het allemaal een beetje makkelijker aan te nemen.

Project X

De cast moeten we an sich niet echt bespreken. Het zijn stuk voor stuk jonge onbekende acteurs die eigenlijk beste een geloofwaardige rol neerzetten. We zagen al bekendere namen dronken spelen die véél minder geloofwaardig waren. Dus een pluim wel naar dat jong geweld. Het valt nog te bezien of ze ook overleven in een post ‘found-footage’ Hollywood, maar we geven Thomas Mann, Oliver Cooper, Jonathan Daniel Brown, … en de rest maar wat graag het voordeel van de twijfel.

Project X is een vermakelijke, aangedikte prent geworden en dat hij het goed heeft gedaan (lees een 10voud van z’n productiebudget heeft opgebracht) verbaast ons eigenlijk niet.

De licht verteerbare maar vermakelijke prent krijgt een 7 op 10 (3 en een half).

Trailer “Project X”:

Voor de fans willen we zeker deze blu-ray uitgave aanprijzen want “Project X” bevat naast een extended Cut, nog tal van andere extra’s. Niet allemaal even vermakelijk maar toch ruimschoots voldoende om de blu-ray aan te schaffen en de DVD links te laten liggen. De film is te koop op blu-ray en DVD sinds 18 juli 2012!

© Cineme.be
Stijn
There are no comments

Add yours