Over Cineme.be

Cineme.be is een collectief cinefielen dat niets liever doet dan films en series kijken. Het is een eclectische bende, waarbij de één meer gaat voor het commerciële werk en de ander een meer uitgesproken voorkeur heeft voor de ‘alternatieve’ cinema. Gooi de hele kliek bijeen en je krijgt zowat de perfecte redactie voor een filmsite. De site vloeide voort uit een persoonlijke blog, maar groeide en verwelkomt nu maandelijks ruim 31 000 unieke bezoekers die samen goed zijn voor meer dan 125 000 pageviews.

We schrijven voor Cineme uit idealisme, uit liefde voor film of gewoon omdat we het graag doen.
Waarom doen vrijwilligers aan vrijwilligerswerk? Liefdadigheid misschien?

Zie hieronder de volledige lijst liefdadigheidswerkers:

Film houdt me ten allen tijde bezig. Zowel online als offline, privé als voor het werk. Misschien zelfs dat ik erover droom. Ondergedompeld worden in een goed verhaal, afstand kunnen nemen van alles, in levens binnenkijken, werelden ontdekken of gewoon genieten van de beelden, dat is het helemaal.

Droomfilm: Humphrey Bogart als Batman in een existentieel schizofreen drama met Kevin Conroy als innerlijke stem. Geregisseerd door David Lynch op een scenario van Fedrico Fellini en met muziek van Hans Zimmer. Design van de filmaffiche… Edward Hopper natuurlijk.

Mijn sterke interesse in films groeide toen ik rond de twintig was. Volgens mijn vriendin werd het al snel een uit de hand gelopen hobby. Mijn favoriete genres zijn science fiction en fantasy, met THE LORD OF THE RINGS-trilogie als favoriete films.

Deze Vlaamse ambtenaar en quizmaster bij gent-quizt.be is van alle filmmarkten thuis, maar focust zich bij cineme.be voornamelijk op het horrorgenre en het functioneel naakt. Je moet er wat voor over hebben hé. :-) De kans is ook behoorlijk groot dat je hem tegen het lijf loopt op een filmfestival in eigen land.

Marketeer met een neus voor hedendaagse en commerciële films.

Hannes is een student journalistiek met een jarenlange interesse voor cinema. Cineme is dus de geschikte uitlaatklep voor zowel zijn passie voor journalistiek als zijn passie voor film.