Nieuwe (internationale) topserie in de maak op Vlaamse bodem met Vlaams talent!

Bron: VAF

HBOVandaag, 10 oktober 2011, starten in Vlaanderen de opnames voor de prestigieuze WO I-serie “Parade’s End“, een coproductie van de BBC en HBO Miniseries. Het project is gebaseerd op de beroemde gelijknamige tetralogie van Ford Madox Ford (1873-1939), en wordt geregisseerd door Susanna White, o.a. bekend van HBO’s “Generation Kill“. Het scenario is van de hand van Oscarwinnaar Sir Tom Stoppard (“Shakespeare in Love”) die hiermee zijn terugkeer naar televisie maakt. In de hoofdrollen zien we Benedict Cumberbatch (Tinker, Tailor, Soldier, Spy), Rebecca Hall (Vicky Cristina Barcelona) en Adelaide Clemens.

parade

“Parade’s End” is een productie van Oscarwinnaar David Parfitt (Trademark Films) en Mammoth Screen. Lokale partners zijn producent Anchorage Entertainment, VRT, BNP Paribas Fortis Film Fund, Galaxy Studios, Mollywood en VAF/Location Flanders.

Behalve de Vlaamse productiepartners, kunnen de indrukwekkende cast en crew ook rekenen op heel wat Vlaams talent. Zo werden sleutelfuncties als line producer (Bart Eycken), location management (Luk De Boeck) en art director (Merijn Sep) toevertrouwd aan Vlaamse professionals. In de cast zijn dan weer rollen weggelegd voor Jurgen Delnaet (“Aanrijding in Moscou”, “Dubbelleven”), Hilde Heijnen (“Olivetti 82”, “De Rodenburgs”) en Leslie De Gruyter (“De legende van de Bokkerijders”, “Abeltje”, “Witse”). Auteur en WO I-kenner Patrick Vanleene zorgt voor historisch advies.

Martin Dewitte (producent, Anchorage Entertainment):

“Met zeer veel enthousiasme en vakkennis zullen we alles in het werk stellen om het Belgische gedeelte van de reeks zo optimaal mogelijk in beeld te brengen zodat “Parade’s End” een waar visitekaartje kan worden voor de Vlaamse filmproductie in het algemeen en Location Flanders in het bijzonder.”

“Parade’s End” vertelt het verhaal van deze driehoeksverhouding tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog en een maatschappij waarin de waarden en normen op een keerpunt staan. Centraal in “Parade’s End” staan de Engelse aristocraat Christopher Tietjens, diens mooie, maar wrede vrouw Sylvia en Valentine Wallop, een jonge suffragette op wie hij hopeloos verliefd wordt.

De makers van de televisiereeks beloven vernieuwende televisie. HBO pakte ook de voorbije jaren al uit met sterke series en miniseries, zoals “Band of Brothers”, “Generation Kill” en “The Pacific”. Ook BBC staat garant voor kwaliteitsfictie.

De opnames voor “Parade’s End” vinden plaats tussen 10 oktober en 22 november 2011 op diverse locaties in Vlaanderen zoals Aalter, Nieuwpoort, Veurne en Vorselaar.

De serie wordt in het najaar van 2012 op het VRT-scherm verwacht. Op de voorbije Mipcom televisiebeurs in Cannes (3-6 oktober) werd duidelijk dat “Parade’s End” naast Noord-Amerika en Europa ook in Australië zal worden uitgezonden. Verder is er ook nog interesse vanuit zowel de Aziatische als Latijns-Amerikaanse markten.

© Cineme.be
Stijn
There are no comments

Add yours