Michaël R. Roskam schrijft piloot voor HBO serie Buda Bridge Bitch

Bron: Cineme mailbox

De Amerikaanse betaalzender HBO heeft het licht op groen gezet voor het uitschrijven van de pilootaflevering van de serie “Buda Bridge Bitch“. Bedenker van de reeks is Michaël R. Roskam (“Rundskop“). Hij zal zowel de ‘bijbel’, het scenario van de pilot als de regie ervan voor zijn rekening nemen. Executive producers zijn twee iconen uit de Amerikaanse film- en televisiewereld: regisseur Michael Mann (“Heat”) en producent Mark Johnson (“Breaking Bad”).

“Buda Bridge Bitch” speelt zich af in de nabije toekomst in Brussel. Een geheimzinnige vrouw op de Budabrug, een toevloed aan gewelddadige misdaden en ongehoorde onderzoekstechnieken brengen deze donkere hoofdstad van Europa in een staat van morele en politieke choas.

Michael Roskam HBOBedenker van deze futuristische tv noir serie is Michaël R. Roskam zelf. ‘Ik heb de kans gekregen om mijn idee eerst aan Michael Mann (bekend van films als “Heat”, “The Insider”, “Collateral”, “Miami Vice”) en Mark Johnson (producent van o.a. “Rain Man”, “Donnie Brasco” en de tv-serie “Breaking Bad“) voor te stellen,’ verklaart hij. ‘Ze waren beide onmiddellijk enthousiast. Daarna zijn we samen bij HBO langs gegaan en hebben we hen de serie “verkocht”. De opdracht bestaat nu uit het ontwikkelen van de “bijbel” (concept en verhaal) en het uitschrijven van de pilot. Eenmaal dat dit het o.k. van HBO heeft, dan regisseer ik deze en komt er een “writers room” die de rest van de serie volledig uitschrijft.’ Naast bedenker, scenarist en regisseur zal Roskam ook de functie van co-executive producer op deze serie krijgen.

‘Uiteraard is dit fantastisch nieuws,’ gaat Roskam verder. ‘Anderzijds mogen we ook niet te hard van stapel lopen,’ waarschuwt hij. ‘Beschouw dit zoals scenariosteun krijgen van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). Schrijven en gefocust blijven is nu de boodschap. Er dienen nog heel wat hindernissen te worden genomen alvorens Buda Bridge Bitch op televisie te zien zal zijn.

Michael Mann, Mark Johnson en Michaël Roskam leerden elkaar kennen in het kader van de Oscars begin dit jaar. Johnson is lid van de Board of Governors van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS) en is er verantwoordelijk voor o.a. het Foreign language Oscarcomité. Mann toonde zich meteen een enorm fan en verdediger van Rundskop, en het was uit zijn handen dat Roskam tijdens een speciaal event aan de vooravond van de Oscarceremonie het certificaat van nominatie ontving.

Roskam en Schoenaerts Kijk we hebben het nooit of te nimmer onder stoelen of banken gestoken, bij Cineme.be zijn we fan Van Michaël R. Roskam. Niet alleen omdat hij met “Rundskop” de Belgische filmindustrie op een fantastische manier in het daglicht heeft gebracht maar evenzeer omwille van de mens zelf. Een sympathieke getalenteerde meneer die nu hopelijk met in zee zal kunnen gaan met “HBO”, zoals o.a. Martin Scorsese het hem heeft voorgedaan met “Boardwalk Empire”.

Hij werkt in alle sereniteit aan het script voor de pilootaflevering en vroeg de pers hem nu even die sereniteit te gunnen, iets wat we uiteraard respecteren maar we hopen hem nog te spreken.

Hoe dan ook zeer fijn nieuws voor Michaël R. Roskam, hopelijk (waarschijnlijk) kan z’n piloot de heren van HBO, met kennis van zake want kijk gerust eens op HBO.COM wat er allemaal uit hun stal is gekomen, voldoende overtuigen.

© Cineme.be
Stijn
There are no comments

Add yours