Kortnieuws: “Pirates of the Caribbean: on stranger tides”

Als ze bij Disney spreken over het buitenland dan hebben ze het in feite over elk land dat niet de verenigde staten van Amerika is. Welnu over dat buitenland valt er wat te vertellen. Meer bepaald over dat buitenland in combinatie met “Pirates of the Caribbean: on stranger tides“.

Want de laatste Pirates-film uit de saga is Disney’s meest rendabele film ‘in het buitenland’ OOIT! Desondanks het feit dat de critici de film afbrakenen dat het openingsweekend in de Verenigde Staten behoorlijk zwak was, breekt de film records! En dat doet de film overzees, ‘bij de buitenlanders, bij ons dus’. In Amerika is de film een succes te noemen maar bij ons is de film gigantisch populair. De film is momenteel al de 4de meest rendabele film wereldwijd.

Critici gingen zelfs zover dat ze veronderstellen dat de film alleen maar goed is met ondertitels.

In Amerika bracht de film 211 miljoen dollar op, mooi voor een film die amper een maand uit is. Maar in de rest van de wereld, ‘het buitenland’, bracht de film maar liefst 700 miljoen dollar op en dat komt neer op het mooie totaal van 911 miljoen dollar! Het lijkt onvermijdelijk dat de kaap van een miljard dollar overschreden zal worden!

We mogen ons dus verwachten aan “Pirates of the Caribbean 5, 6, 7, 8, 9, … 2019”. Hoera, zeg ik met een behoorlijke dosis sarcasme.

© Cineme.be
Stijn
There are no comments

Add yours