Frozen, Disney’s nieuwste film, bekijk concept art van de prent!

Bron: Collider

Als fan van Disney en alle animatiefilms die ze maken kan ik dit nieuwsbericht alleen maar toejuichen. Dit beeldmateriaal van “Frozen” werd ‘gelekt’, als ik zoiets lees vraag ik me altijd af in hoeverre dat ongewild was, maar goed.

Voor zij die nog niets over de film weten, hier het officiële plot:

Een voorspelling zorgt er voor dat een koninkrijk vastzit in een eeuwige winter. Anna (stem van Kristen Bell, bekend als Veronica Mars uit de gelijknamige serie) moet de handen in elkaar slaan met Kristoff, een moedige man uit de bergen, om een gedurfde zoektocht te beginnen naar de Snow Queen (stem van Indina Menzel, uit Glee en Enchanted) om zo de ijzige spreuk tot een einde te brengen. In een race om het koninkrijk te redden zullen Anna en Kristoff mythische wezens tegenkomen, magie om elke hoek aantreffen en ijzige weersomstandigheden moeten overwinnen om hun avontuur tot een goed einde te brengen.

Disney heeft twee Broadway veteranen ingehuurd om nieuwe muziek te schrijven voor “Frozen”: Robert Lopez (“The Book of Mormon”) en Kristen Anderson-Lopez (“Winnie the Pooh”). Als regisseur krijgen we Chris Buck voorgeschoteld, de regisseur van Disney’s fijne 2D-film “Tarzan” (1999).

Hoewel ik heel blij ben dat Disney nog eens met een eigen animatiefilm komt, is het ook zeer spijtig dat ze het volledig computer geanimeerd gaan doen. De tegenvallende resultaten aan de Box Office van “The Princess and the Frog” (2009) en “Winnie the Pooh” (2011) maken Disney blijkbaar wat bang voor de ouderwetse 2D en handgetekende animatie.


frozen-disney-logo

frozen-disney-concept-art-snow-queen-1

frozen-disney-concept-art-snow-queen-2

frozen-disney-concept-art-snow-queen

frozen-disney-concept-art-1

frozen-disney-concept-art

Als alles goed gaat, kunnen we in november 2013 gaan genieten van “Frozen”, Disney’s nieuwste creatie. Ik ga eerlijk zijn met jullie, ik kan haast niet wachten!

© Cineme.be
Harald
There are no comments

Add yours