Dé films van 2013? Cineme blikt even vooruit!

januari_Django_Unchained

Januari 2013 wordt een heel erg fijne filmmaand. Films als “Perks of being a wallflower” (nu reeds in de zalen, onze review volgt weldra), “Paradise: Love” (volgende week in de zalen, review volgt), “Django Unchained” (nieuwe Tarantino, meer hoef ik niet te zeggen), “Lincoln” (Daniel Day Lewis, meer hoef ik niet te zeggen) en “Zero Dark Thirty” (mogelijks een Oscar kandidaat).

februari_Les_Miserables

Februari 2013 brengt ons dan weer een springlevende Alfred in de toepasselijk betitelde film “Hitchcock“, maar even goed een nieuwe Top Hooper film: “Les Misérables” alsook “Silver Linings Playbook“.

Maart_Oz_the_great_and_powerful

Maart 2013 wordt de maand van de wederopstanding van Joaquin Phoenix in “The Master“. Maar in maart krijgen we ook een nieuwe sci-fi van Neill Blomkamp getiteld “Elysium“, het vervolg op “Paradise: Love” dat “Paradise: Faith” heet en verder ook nog een nieuwe Pedro Almodóvar-film “Los amantes pasajeros” en een mogelijks nieuwe filmreeks voor bakvissen genaamd “Warm Bodies“.

April_G_I_Joe_2

April 2013 laat een nieuwe Steven Soderbergh op ons los “Side Effects“. Maar we krijgen nog meer ‘moois’ van Stephenie Meyer in “The Host” en nog wat actie en helden in “G.I. Joe 2: Retaliation“.

Mei_IRON_MAN_3

In mei 2013 krijgt Ulrich Seidls “Paradise trilogie” een vermoedelijk knap staartje in “Paradise: Hope“. Voor het wat lichtere werk komt ook Marvel nog eens aanzetten met een blikken Robert Downey Jr. in “Iron Man 3“. Verder is er ook nog een “Evil Dead“-remake en krijgen we House te zien in een komedie genaamd “The oranges“. Al een geluk dat ook Baz Luhrmann een remake heeft gemaakt met Leonardo DiCaprio in een dragende rol, ik heb het uiteraard over “The Great Gatsby“.

Juni_Star_Trek_Into_Darkness

In juni 2013 gaan we moeten kiezen tussen nieuw werk van Sofia Coppola “The Bling Ring” en een nieuwe Star Trek film “Star Trek Into Darkness“. Voor fans van remakes (bestaan die eigenlijk überhaupt) is er “Carrie” en verder is ook nog goed nieuws voor fans van M. Night Shyamalan (bestaan die wel?) want de man laat in juli “After Earth” op ons los. Tot slot probeert DC Comics één van hun bekendste helden nieuw filmleven in te blazen maar deze keer kiezen ze resoluut voor de good looks van Henry Cavill in “Man of Steel“.

Juli_The_Smurfs_2

Juli 2013 is traditioneel steeds goed voor wat blockbuster geweld. En ook in 2013 zal dat niet anders zijn. Al wordt het kiezen tussen “Despicable Me 2“, “World War Z“, “Pacific Rim“, “Monsters University“, “Kick Ass 2“, “Monsters University“, “The Wolverine“, “The Smurfs 2” en ook “R.I.P.D.” zal zijn plaatsje willen opeisen. Daarnaast is er ook nog de 3D conversie van “Independence day” alsof daar iemand op zit te wachten :-).

Augustus_The_Lone_Ranger

Augustus 2013, nog zo’n blockbustermaand… Films als “300: Battle of Artemisia” (ja 300 2, hadden ze dit dan niet beter 600 genoemd?), “Red 2” (Helen Mirren met een automatisch wapen, schitterend!), “The Lone Ranger” met z’n budget van 210 miljoen dollar moet dit wél een blockbuster worden, “Percy Jackson & The Olympians: The Sea of Monsters” (Ja, dit kreeg ook een vervolg?!!) en een heuse “Tarzan” film! Me Stijn, Me no zit te wachten op nog een Tarzan verfilming, maar wie weet…

September_Runner_Runner

Als er 1 prachtmaand is in het jaar, dan moet dat wel september zijn. Zowat de duurste maand van het jaar, school start opnieuw, niemand heeft nog tijd om wat leuks te doen, maar het dé maand die waarin ik jarig ben :). Men zou haast vergeten dat er ook films uitkomen in september. Films zoals “Call Girl” die gebaseerd is op waargebeurde feiten of “The World’s End” met het olijke duo Simon Pegg en Nick Frost. Verder ook nog een 3D reïncarnatie van “Star Wars – Episode 2: Attack of the Clones” en “Runner, Runner” met Ben Affleck en Justin Timberlake of zoiets.

Oktober_Paranormal_Activity_5

Oktober brengt ons “Rush”, nog een 3D reïncarnatie van George Lucas “Star Wars – Episode 3: Revenge of the Sith” en een ouderwetse actie met Schwarzenegger in de hoofdrol “The Tomb“. Verder braakt het Paranormal machine ook nog een gedrocht uit, reeds de 5de al, is er een nieuwe Steve McQueen “Twelve Years a Slave” met Brad Pitt en Michael Fassbender daarnaast doet Danny Boon nog iets met een vulkaan in “Eyjafjallajökull“.

November_The_Hunger_Games_Catching_Fire

In November krijgt een kapitein van een gekaapt schip zijn eigen film in “Captain Phillips“, is Vin Diesel nog eens te zien in een film in “Chronicles Of Riddick 2: Dead Man Stalking” (Ja, daar zat ook ik enorm op te wachten), “The Hunger Games : Catching Fire” is nog zo’n film waar ik echt op zit te wachten en hetzelfde kan gezegd worden van de Belgische productie “Marina“.

December_The_Hobbit_The_Desolation_Of_Smaug

December is nog een heel jaar verwijderd maar december belooft ons wel sowieso “The Hobbit: The Desolation of Smaug” te brengen, net als “47 Ronin” en “Walking with Dinosaurs“. “One Direction – The Movie” een film noemen gaat mij net iets te ver.

Naar welke films kijken jullie het meest uit? Uiteraard worden niet alle 2013 releases hier vermeld, zijn we jouw favoriet vergeten?
Reageer hieronder en we zetten het meteen recht 🙂

Morgen gaan we pronostikeren en voorspellen we de 12 films (uiteraard per maand 1) die dit jaar (in België) het meeste geld in het laatje zullen brengen a.d. box office. Bereid alvast jullie pronostiek maar al voor!

© Cineme.be
Stijn
There are 7 comments

Add yours
 1. Thomas De Meyer

  The Hunger Games kan wel iets worden, ik wil ook wel “Phantom” zien (staat hier volgens mij niet tussen). Voor de rest zie ik wel wanneer ik in de cinema raak 🙂

  De 3D remake van Independence Day is trouwens gecanceld.

 2. Harald Eberhardt

  Ik dacht, ik geef even mijn overzicht:

  Wil ik zeker gaan zien:

  “Perks of being a wallflower”
  “Paradise: Love”
  “Django Unchained”
  “Lincoln”
  “Hitchcock“
  “Elysium“
  “Iron Man 3”
  “The Great Gatsby”
  “Star Trek Into Darkness”
  “Man of Steel”
  “Despicable Me 2“
  “World War Z“
  “Pacific Rim”
  “Monsters University“
  “Kick Ass 2“
  “The Wolverine“
  “300: Battle of Artemisia”
  “Red 2”
  “The Lone Ranger”
  “Star Wars – Episode 2: The Attack of the Clones”
  “Star Wars – Episode 3: Revenge of the Sith”
  “Twelve Years a Slave”
  “Chronicles Of Riddick 2: Dead Man Stalking””
  “The Hunger Games : Catching Fire”
  “The Hobbit: The Desolation of Smaug”

  Wil ik misschien zien:

  “Zero Dark Thirty”
  “Silver Linings Playbook“
  “The Master“
  “Los amantes pasajeros”
  “Warm Bodies”
  Side Effects“
  GI Joe 2
  “Percy Jackson & The Olympians: The Sea of Monsters”
  “Tarzan”
  “The Tomb“
  “47 Ronin”
  “Walking with Dinosaurs“

  Wil ik NIET zien:

  “Les Misérables”
  “Independence day”
  “One Direction – The Movie”

  Naar alle Vlaamse films die dit jaar nog gaan uitkomen is het ook uitkijken :).


Post a new comment