Bioscoopfilm top 10 – juli 2012

Bron: Cinenews

Bioscoop top 10

Welke film er volgende week op 1 zal staan, dat kan wss. iedereen wel raden. Daar hoef je zelfs geen helderziende voor te zijn. Maar het leek ons interessant om nu even een blik te werpen op de bioscoop top 10. En het valt meteen op dat “Brave” het goed doet in z’n openingsweek. Met ruim 1700 vertoningen lijkt het duidelijk te zijn, welke film volgende week op #2 zal staan.


top10-juli2012

Het mag niemand verbazen dat er 4 films in de top 10 staan die, ten eerste animatiefilms en ten familiefilms zijn. De box office liegt er niet op, de zomervakantie is een topperiode voor de bioscoop. Terwijl in februari slechts 1 film meer dan 1000 vertoningen telde, zijn er in Juli maar liefst 4 films.

Hoe dan ook ook “The Amazing Spider-Man” en “Snow white and the huntsman” doen het goed. “Abraham Lincoln: vampire hunter” daarentegen breekt geen potten aan de box-office maar dat lijkt me dan ook een film te zijn voor een heel specifieke doelgroep.

Hoe dan ook nu ziet de top 10 er nog zo uit. Volgende week verschijnen er maar 3 films, waarvan er maar 1 kans maakt op die 1ste plaats, “The dark knight rises“, uiteraard!

© Cineme.be
Stijn
There are no comments

Add yours