Ben Affleck in de regiestoel van dé Justice League film?!!

Bron: Variety

Ben-Affleck1Oké, SLIK is inderdaad de juiste reactie. Toegegeven Ben Affleck heeft bewezen dat hij beter in de regiestoel zit dan hij projecten kan kiezen als acteur. Maar toch het idee dat ‘DareDevil’ een “Justice League” film zou regisseren is even slikken. Hoe dan ook “Gone baby gone” en “The Town” zijn oerdegelijke prenten en Affleck is meer dan een degelijke regisseur. DC Comics en Warner Bros. hebben hun oog laten vallen op deze man als antwoord op Marvel/Disney’s succesfilm “The Avengers“.

Onthou goed dat dit echt geruchten zijn, Affleck heeft zelfs nog niet eens aan de onderhandelingstafel gezeten. Maar als de man er zin in heeft, dan zou het wel eens kunnen dat we regisseur gevonden hebben voor de heuse “Justice League” film. Vermoedelijk en ergens ook hopelijk zal de man enkel achter de camera blijven, eveneens vermoedelijk zal Henry Cavill opnieuw in de huid van Superman, maar Christian Bale heeft duidelijk laten verstaan dat hij geen interesse meer heeft in het Batman-kostuum dus dat is echt nog koffiedik kijken.

justice-league-movie-1

In de Superhelden film zien we Batman, Superman, Wonder woman, Green Lantern en The flash naast vermoedelijk ook Green Arrow, Hawkman, …
Het grote nadeel dat deze prent heeft ten opzichte van “The Avengers” is dat enkel Superman en Batman publiekslievelingen zijn bij het grote publiek. Ach ja, het is sowieso iets om naar uit te kijken, al zal Sven dit waarschijnlijk tegenspreken.

Ik ben bijzonder benieuwd hoe ze dit gaan aanpakken, een superhelden team-up prent met maar 2 superhelden die graag gezien zijn bij het grote filmpubliek.

© Cineme.be
Stijn
There are 4 comments

Add yours
 1. Sven_Cineme

   Huidige officiële (new 52) JL bestaat uit: Batman, Superman, Wonder Woman, Green Lantern, The Flash, Aquaman & Cyborg. DC kennende gaan ze daar niet al te hard van afwijken. Enige wat ze wel zouden doen is de film gebruiken om een nieuw of oud lid terug lid te maken van de JL. Op de foto die je hebt bijgevoegd zie je nog v.l.n.r. The Atom, Hawkman, Martian Manhunter, Green Arrow en (zijn vrouw) Black Canary (alsook één van mijn absolute favoriete karakters uit het DC universum).

  In de tussentijd heeft Rocksteady al aangekondigd dat het vervolg op Arkham City zich zal afspelen in de Silver Age van Batman en dat hij dus logischerwijs voor het eerste kennis zal maken met de andere leden, waarmee hij in de verdere toekomst de JL zal vormen. Het spel wordt verondersteld te dienen als een introductie aan het JL concept voor de fans, om dan later de film uit te brengen, zodat er aan de ene kant al een hoop mensen gewend zijn aan de wisselwerking, maar aan de andere kant er ook al veel feedback is terug te vinden, waarop men zich zal kunnen baseren voor de film.

 2. Yves

  hoop dat ze cyborg (te veel robocop en terminator stijl) toch neit gebruiken eerder martian manhunter. ze zouden eerst hawkman en hawkgirl film en green arrow canary film moeten maken zoals marvel deed en dan pas jl film zou veel beter werken. wat stijn zegt over neit populair ik denk dat iedereen wel wonderwoman en flash kent dus dat is geen probleem denk ik. batman geven ze een kleine rol pas perfect bij hem en las over superman dat er wel gehint wordt naar jl film.  wat denk de rest???

  • Sven_Cineme

    – Zeggen dat Cyborg teveel naar Robocop/Terminator neigt is absolute onzin. Terminator is geen cyborg maar een robot met vlees erover. Robocop is een robot met enkel een menselijk hoofd erop. Daarnaast is het origine-verhaal van Cyborg ook compleet anders.

   – Batman is samen met Superman en Wonder Woman de eeuwige kern van de JL, dus dat is wel degelijk een horde waar ze over zullen moeten geraken.

   – We zullen geen donker realistisch universum krijgen zoals bij de Nolan-trilogie, want hoe zouden aliens en godinnen met superkrachten daarin kunnen functioneren? Een andere interpretatie van Batman lijkt me nogal voor de hand liggend. Ik gok één die nauwer aansluit bij de ‘New 52’-Batman dan de Nolan-Batman.

   – Het zou straf zijn voor DC om na de grote ‘New 52’ reboot, opeens met een JL op het scherm te verschijnen die anders is dan deze. Dus Martian Manhunter zou compleet absurd zijn, behalve wanneer ze de film zouden gebruiken om MM in te leiden in parallel met de comics zelf.

   – Batman, Superman en Green Lantern zijn bekend genoeg bij het nieuwe publiek door de recente films. Wonder Woman is een personage waar wel een grote bekendheid over bestaat + haar origineverhaal is niet zo bijzonder moeilijk om in enkele shots duidelijk te maken. The Flash heeft door o.a. “The Big Bang Theory” wel aan publiek gewonnen en is ook niet zo een bijzonder ingewikkeld personage om uit te leggen. Dan blijven er enkel Aquaman en Cyborg over. Als we spreken over een film van ca. 2,5u is er meer dan tijd genoeg om elk personage aan bod te laten komen.

   – Daarnaast zouden ze gerust een tweetal personages kunnen laten vallen voor een vervolg.

   – Als je de eerste nummers ‘New 52: Justice League’ leest, bewijst DC dat ze meer dan talent genoeg in huis hebben om deze personages op een korte, krachtige en vooral coherente manier met elkaar samen te brengen.

   – Daarnaast moet DC er absoluut niets aan doen om als Marvel te zijn. De JL bestaat al veel langer dan The Avengers, die er maar een goedkope kopie van zijn in vergelijking. Daarnaast heeft JL een veel interessantere combinatie van karakters en ook een veel interessanter gamma van ‘slechterikken’.

   • Yves

    ik ken cyborg totaal niet alleen in jl doom kwam hij wel voor maar sprak mij niet aan geef mij maar martian manhunter (veel complexer en intressanter denk ik). al de rest dat ge hier zegd is juist. hoe is the flash eigenlijk ontstaan (ongeluk of gewilt)? aquaman zou ook wel leuk zijn maar namor ziet er cooler uit vind ik. hoop wel dat er geen nieuwe batman komt voor jl maar gewoon direct erin zit. wie kan flash en wonderwoman spelen dat zijn iconische personages die een goede actuer verdienen


Post a new comment