Baz Lurhmann’s plannen voor ‘The great gatsby’ in 3D!

Baz Luhrmann, gekend van “the sunscreen song“, heeft zijn nieuwste plannen bekend gemaakt. Het genie achter de films: “Moulin Rouge”, “Australia”, “Romeo+Juliet” en het minder gekende “Strictly ballroom” plant een remake van de klassieker “The great gatsby”. Wat dit nieuws zo speciaal maakt is dat hij dit in 3 dimensies zal doen. De heisa rond 3D is dus nog niet gaan liggen.

“The great Gatsby” werd reeds een aantal keer verfilmd, een eerste keer in 1926 maar wellicht is de versie met Robert Redford en Mia Farrow van 1974 het bekendst.

De regisseur wist ‘The Hollywood reporter’ te vertellen dat hij besloten had “The great Gatsby” een update te geven maar hij was er nog niet over uit of het 3D wordt of niet. Deze uitspraak deed hij in een debat samen met Oliver Stone en Michael Mann over de voordelen van de Blu-ray disc.

Baz Luhrmann zei en citeer: “The power of Blu-ray is so great, you have to be a bit conscious about misusing it.” Vrij vertaald zei hij dat de mogelijkheden van Blu-ray zo groots zijn dat je moet opletten om ze niet te misbruiken.

Tijdens dit debat verkondigde Oliver Stone dat regisseur het gebruik van 3D niet mogen onderschatten. “Don’t shoot a 3D movie unless you can afford it, otherwise you are putting yourself under enormous pressure” zei hij. Opnieuw vrij vertaald: “film geen 3D film tenzij je het je kan veroorloven, zoniet zorg je voor een zware last om dragen voor jezelf.”

Zo daar heb je het, zelfs de grote Hollywood regisseurs zijn nog licht argwanend tegenover het “blauwe” schijfje en 3D technology. Ik persoonlijk ben van mening dat deze technologie nog in z’n kinderschoenen staat en dat hierin nu al investeren gekkenwerk zou zijn.

Maar de echte conclusie van dit artikel is dat Baz Luhrmann dus een nieuw project op het oog heeft!

Cineme.be
Stijn
There are no comments

Add yours