Batman: Year One (trailer + fragment)

Bron: Cineme.be

Het zijn hoogdagen voor de Batman liefhebbers dezer dagen. Over enkele maanden komt “The Dark Knight Rises” uit, het laatste deel uit de Nolan-trilogie, die tot nu toe al heerlijk was. De verwachtingen voor deel drie zijn dan ook torenhoog.

Maar gelukkig blijven de Batman fans in de tussentijd niet in de kou staan, want er komt nog wat lekkers op de markt. Volgende maand komt het vervolg op “Batman: Arkham Asylum” uit voor PS3, XBox & PC: “Batman: Arkham City”. Het eerste spel staat in de top 10 beste spellen ooit genoteerd op de gamesite IGN en het vervolg ziet er daadwerkelijk NOG beter uit! Rocksteady, de uitgever van het spel, beloven 25+ uren spelplezier… ik kan amper wachten!

Batman Year One

Wat ook nog uitkomt en iets relevanter is voor Cineme.be, buiten dan het feit dat een spel als de twee hierboven vermeld vrij veel cinematografische kwaliteiten in zich hebben, is een nieuwe animatiefilm rond Batman. Kort op de volledige reboot van het DC Universe gamma, waaronder 11 uitgaves van Batman en Batman-gerelateerde comics (bv. Nightwing, Catwoman, Batgirl, Justice League…) wordt “Batman: Year One”, een adaptatie van het Frank Miller verhaal, origineel uitgekomen als #404-407, uitgebracht op dvd. Interessant om te weten is dat Nolan zijn mosterd voor een heel groot deel gehaald heeft bij “Batman: Year One” (en voor “The Dark Knight” ook grotendeels bij “The Killing Joke”).

Benjamin McKenzie, die we als Ryan kennen uit “The O.C.” verzorgd de stem van de jonge Bruce Wayne/Batman. Schrik niet! DC heeft een klein fragment uit de film vrijgegeven waarin we Batman even te horen krijgen en het klinkt goed! Bryan Cranston, de vader Hal uit “Malcolm in the Middle”, doet de stem van James Gordon en Eliza Dushku, Faith uit “Buffy, the Vampire Slayer” en Echo uit “Dollhouse”, verzorgt de stem van Selina Kyle/Catwoman. Vooral die laatste lijkt mij een goede keuze, Dushku bewees in “Buffy” dat ze beschikt over de juiste combinatie van sexappeal, speelsheid en strengheid. Het is zelfs wat verwonderlijk dat zij de rol niet heeft in de Nolan film, gezien ik toch twijfels heb bij Anne Hathaway.

Hieronder alvast de trailer en een klein fragment!Cineme.be
Sven
There are 14 comments

Add yours
 1. yves

  hoop toch datze deze uitbrengen bij ons. want vorgie anime films van batman waren moeilijk te vinden. heb alleen batman vs dracula,batman en joker, nog wat afl en batman vs superman. nergens vind ik batman mask of the phantasm en batman under de red hood weet ieamnd die voor mij te krijgen

 2. Sven-

  Beste Yves,

  Batman Mask of the Phantasm (heel goede film vind ik) is toenertijd wel degelijk hier uitgekomen maar dat was nog het VHS tijdperk – ik heb hem zelfs nog op VHS:). Met de overgang naar DVD is-ie inderdaad moeilijker te vinden. Ik heb ‘m wel al gezien, al weet ik niet meer waar.

  Oftewel de betere comicwinkel even binnenwandelen en anders is het internet hier wel handig. Op Amazon.com is er zeker wel het één en ander terug te vinden, zoals “The Mask of the Phantasm”: http://www.amazon.com/Batman-Mask-Phantasm-Kevin-Conroy/dp/B000A9QKLE/ref=sr_1_13?ie=UTF8&qid=1316722062&sr=8-13 (verzendingskosten vallen meestal wel goed mee, door de lage dollar)

  Dé animatie die absoluut in je collectie ontbreekt (en ik zelf al bij Saturn heb zien liggen voor weinig) is “Batman Gotham Knight”, verschillende kortfilms door verschillende regisseurs, die de leemte tussen “Batman Begins” en “The Dark Knight” opvullen – de dvd zit ook in de Special Edition uitgave van “Arkham City” dat volgende maand uitkomt.
  Zeker eens bekijken als je van Batman houdt!

 3. yves

  @admin waar vind ik die batman under the red hood buiten amazon? wil daar wel bestellen maar hij pakt mijn kaart niet aan al aan bank gevraagt maar die weten het ook niet.
  @sven die gotham knight heb ik voor 5 euro gekocht en die film vond ik toch niet zo goed. welke comicwinkel in antwerpen moet ik dan zoeken voor die films? op facts ook al naar gezocht maar nergens te vinden.

 4. Sven-

  Batman Under the Red Hood heb ik zelf ook niet, maar is midden vorig jaar wel opnieuw uitgegeven op blu-ray. Maar ik heb’m dus ook nog niet zien liggen, misschien kan Stijn idd even zeggen waar hij ‘m gevonden heeft.

  Gotham Knight vond ik een goede aanvulling op de twee speelfilms, zeker als je ze alle drie direct na elkaar bekijkt. De comicwinkel waar ik naartoe ga is Mekanik Strip, op de Sint-Jacobsmarkt 73, vlak aan de Rooseveltplaats en Meir. (Je hebt daar het punt waar de Jezusstraat, Lange Nieuwstraat en Sint-Jacobsmarkt samenkomt)
  Ben niet 100% zeker of zij dvd’s verkopen, maar ik woon daar achter de hoek en was van plan om #1 Batman van de reboot in huis te halen, dus ik ga ze zometeen toch even langs. Ik laat je nog iets weten.

 5. Sven-

  update: De #1 van Batman was al uitverkocht, wel thuisgekomen met #1 Catwoman, #1 Batwing, #1 Deathstroke (ook nog wel filmmateriaal) en een re-issue #1 Batman uit de jaren ’80 🙂

  De dvd heb ik niet gevonden.

 6. yves

  ken alleen de rooseveltplaats maar zal dan toch eens gaan zien als ze ook andere dinges dan comis hebben.
  ik weet dat ze veel helden terug opnieuw beginnen zit op forum van brainfreeze en ze geven elke dag een strip weg. op website van mekanik strip zie ik niet of ze comic dvd’s verkopen. verkopen ze er daar? zoek nog daredevil extended cut, watchmen lange versie en veel batman tekenfilms, wonderwoman

  • Sven-

   Bij Mekanik zijn zowel strips, graphic novels, comics als ‘cult’boeken te vinden. Heel veel figurines ook en het aanbod dvd’s heb ik gisteren even bekeken, maar dat is nogal klein.
   DC start opnieuw met 52 reeksen, aangeduid als ‘The New 52’ (http://dcu.blog.dccomics.com/the-new-52/)
   Op deze site is ook nog het één en ander te vinden, als je in Limburg woont of naar FACTS’11 gaat valt de prijs goed mee, anders komt verzending er nog bij en dat valt al bij al ook best mee.

 7. yves

  weet van die reesken en ga naar facts maar daar is het probleem wat meot ik kopen want ben niet bekend in comics alleen films. wil wel eens bij mekanik gaan kijken maar wel zeer spijtig dat er weinig dvd’s zijn.

  • Sven-

   Met comics van Batman beginnen is idd niet gemakkelijk, want er is VEEL. Daarom ben ik zelf wel tevreden met de reboot, dat geeft je de kans om opnieuw te volgen, desondanks ze bij Batman niet beginnen van het absolute nulpunt, anders zouden ze bv. Nightwing niet meer kunnen uitgeven.
   Dan komen we bij de 3 klassiekers: ‘Batman:Year One’, ‘The Killing Joke’ en ‘The Long Halloween’. Deze site helpt je ook verder: http://acomicbookblog.com/2011/03/batman-where-to-start-reading/
   Als je naar FACTS gaat zou ik gewoon op de site van archonia bestellen en het dan daar oppikken, zij hebben sowieso enkel een online winkel dus er langsgaan heeft weinig zin.
   Veel succes!

 8. Yves

  heb nu batman mask of phantasm en batman vs mr freeze aangekregen via amazon.co.uk en zijn zeer goede films. wist wel niet dat het tekenstijl van de oude reeks was. under the red hood en andere batman dinges daar gevonden tegen 10 euro bij facts. weet iemand waar ik year one tegen redelijke prijs vind (niet boven 8 euro)?

  • Sven

   “Batman: Year One” goedkoper dan 8 euro.. dan denk ik dat je nog even zult moeten wachten. “Mask of the Phantasm” is één van de beste Batman-films aller tijden. Zonder twijfel. Batman vs Mr Freeze heb ik staan, maar is er door de verhuiswerken nog niet van gekomen.

   • Yves

    heb nogthans d laatste green lantern tekenfilm maar 6.9 betaalt bij saturn 2 dagen nadat hij uitgekomen was. vond under the redhood beter en justice league films.


Post a new comment