heroes

10 comic/hero films die eraan komen in 2012!Bron: Cineme.be

Opvallend genoeg verschijnt alleen “The dark knight rises” van Christopher Nolan niet in 3D (waarvoor dank!). Alle andere superhero en comic verfilmingen verschijnen in 3 dimensies. Hieronder vinden jullie een (voorlopige) chronologische opsomming van welke superheldenfilms en comicverfilmingen eraan staan te komen in 2012.

“Ghost rider: spirit of vengeance”

15/02/2012

“John Carter”

01/03/2012

“The avengers”

25/04/2012

“MIB3″

23/05/2012

“G.I. Joe 2: retaliation”

20/06/2012

“The amazing Spider-Man”

04/07/2012

“The dark knight rises”

25/07/2012

“Total recall”

08/08/2012

TRAILER N/A

“Star Trek XII”

15/08/2012

TRAILER N/A

“Dredd”

10/10/2012

TRAILER N/A

Tips om deze lijst te vervolledigen zijn uiteraard welkom!

© Cineme.be
2012

Film houdt me ten allen tijde bezig. Zowel online als offline, privé als voor het werk. Misschien zelfs dat ik erover droom. Ondergedompeld worden in een goed verhaal, afstand kunnen nemen van alles, in levens binnenkijken, werelden ontdekken of gewoon genieten van de beelden, dat is het helemaal.

12 Comments

 1. is johncarter een stripfiguur? gi joe,  total recall en mib waren dat eerst strip en dan films of was dat niet andersom? star trek zijn geen strips. er zijn er trouwens maar 5 die mij echt intreseren (ghostrider, batman, gi joe, mib, star trek). john carter, spiderman, dredd, total recall zijn films die serieuze twijfelgevallen zijn om in bios te zien. 

  • John Carter is eigenlijk een romanfiguur maar de titel leest dan ook dat comic EN herofilms. Wat G.I. Joe betreft de comic en de toys waren gelijktijdig gelanceerd. Van bv. “Total recall” was er eerst de film en daarna de comics. Bij MIB was het een omgekeerd verhaal, eerst de comics en daarna de film. Tot slot sinds 1967 bestaat er reeds een comic reeks gebaseerd op Star Trek en spin-offs ervan. In feite verfilmen ze alle comics of maken ze comics van vrijwel alle blockbusters ;-) hahah (alst maar geld opbrengt)

   •  Eén van de populairste comicreeksen van dit moment is: “Buffy” jawel, de vampierenmadam…

 2. we gaan zo te zien een leuk jaar tegemoet :)

 3. Je zou er nog van verschieten wat er allemaal reeds als comic, strip, manga verschenen is om er dan een film rond te maken ; ) en het omgekeerde is al evenzeer waar. Is met games ook zo, en vele speelgoedfranchises.

  • Jammer genoeg zijn zulke games vaak erg slecht ;).

   • Toy story 3 game zou leuk geweest zijn ;-)

   • haha, ja, die zou idd te gek zijn :P

 4. verschijnt gi joe, dredd en total recall in 3d ???? dat is het eerste dat ik ervan hoor. niet dat ik total recall of dredd in bios ga zien die zullen hopelijk floppen en dat iedereen de orignele maar terug ziet. gi joe 2 wil ik wel zien vooral voor the rock en willis. lees dat tdkr voor imax is maar in belgie zijn er geen meer. waar kan dat nog wel???

  • Goh, toen dit artikel geschreven werd, was daar wél sprake van. 

   Cineme gaat naar de Imax cinema in Nederland gaan kijken! :D

   • dan wil ik wel mee naar de imax!! lees overal dat tdkr in gewone bioscopen verknipt wordt tot normaal formaat dus hoop wel deze eens in imax te zien.

 5. en geen vervolg verhaal voor de nieuwe comicfilms van 2014??

Leave A Comment

Connect with Facebook